Categories
Diari de bord

Microsiervos té “todos los derechos reservados”

Actualización post-menéame (y traducción libre al castellano) en :
http://microcomentarios.com/about

Causa en Facebook:
http://apps.facebook.com/causes/view_cause/61569

Em fa gràcia descobrir que Microsiervos, el bloc que va iniciar-se proclamant al vent la llibertat i reclamant la no inclusió de publicitat a les pàgines web, ara està farcit de conté publicitat, no admet comentaris i es publica amb tots els drets reservats. Si no em creieu, ho podeu buscar al seu text legal (que no enllaçaré).

Això vol dir que no es pot copiar ni reproduir el que s’hi publica a cap lloc —ja sigui amb finalitats comercials o sense— tot i citar-ne la font. Em pregunto si els llocs d’Internet d’on els autors de Microsiervos treuen la informació (acostumen a fer bastant “eco” de del.icio.us, digg, etc.) també tenen una llicència com la del seu web, o, enlloc d’aquesta, una de més permissiva com la Creative Commons (estàndard a la resta de blocs del món) la qual els permet fer el bloc que fan.

També em fan gràcia els seus valors morals, sobretot la part en què els abandonen després de veure la pasta que poden treure del bloc. Em fa fàstic i ràbia que un dels blocs més llegits sigui un paràsit —o un càncer— de la xarxa. Avui mateix l’he esborrat de les subscripcions.

Capçalera de microsiervos distorsionada per no infringir
els drets d’autor dels logotips, que també estan “protegits”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.