Categories
Cites

Sobre les idees secretes per folrar-se

Les idees estan molt sobrevalorades. De fet, les idees en si no valen res, el que importa és l’aplicació real, la implementació d’aquestes idees. Jo ara mateix puc tenir una idea genial, diguem que sobre un nou tipus de xarxa social. Si no la porto a terme, no val res. Si no sóc capaç de fer-la o fins i tot no és possible dur-la a terme, no val res. Si quan la duc a terme, no ho faig bé, no val res. Si quan la duc a terme bé, no aconsegueixo que la gent s’interessi per ella, no val res. Si quan la duc a terme bé i aconsegueixo que la gent s’hi interessi, resulta que és quelcom que no els soluciona cap necessitat (real o creada), no val res.

És més, de vegades m’he trobat a algú que fa plans i n’analitza la probabilitat d’èxit simplement basant-se en com de bona és la seva idea. I atresora la seva idea com si fos el seu més preciós capital. No hi ha error més gran de confiar en l’excel·lent que és la teva idea per creure que, per tant, ha de triomfar. De fet, aquesta confiança total en “La Idea” com un concepte màgic i gairebé diví, sol portar al fracàs.

Encara més perillós és el confiar en l’èxit no només pel bona que sigui una idea, sinó pel secret que s’aconsegueix mantenir. Tu has tingut una idea, una idea única, una idea que ningú ha tingut fins ara. Ho mantens tot en secret, i, arribat el dia, llances el teu projecte basat en aquesta idea. En aquest precís instant, la idea ja no serà secreta i res impedirà a qualsevol altre agafar-la i implementar-la millor. No pots basar mai l’èxit en el fet que la teva idea sigui secreta, perquè abans o després deixarà de ser-ho.

Per venkman, el 27/03/2009 a forosdelweb.com

Comparteix a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *