Categories
General

Com escriure el punt volat?

La ela geminada (l·l) no s’escriu ni amb un punt ni amb un guió entre les dues eles (ni l.l ni l-l). Per fer-ho correctament, cal escriure-la amb el punt volat (l·l). Això és encara més necessari al cercador de paraules WORdER, ja que el punt (.) s’utilitza també com a patró per indicar una sola lletra qualsevol. Per evitar incongruències, cal, doncs, utilitzar la grafia correcta de la ela geminada. Com fer-ho?

En un teclat estàndard català o espanyol, s’escriu amb la tecla del número 3 prement-la conjuntament amb el Shift.

teclat

 

En un teclat d’iOS (iPhone, iPad), el podeu trobar a la tecla del punt normal (.), pitjant-hi una estona a damunt.

ios

 

Als teclats d’Android depèn del fabricant. Normalment podreu trobar el punt volat polsant una estona sobre la tecla del punt (.), la L, la Ç, el guionet (-) o el 5. Si no és el cas, podeu instal·lar un altre teclat. Els teclats SwiftKey o Swype, per exemple, tenen tots els caràcters necessaris per escriure en català.

Comparteix a:

8 respostes a “Com escriure el punt volat?”

Benvolguda Myriam,

Al teclat de Google que ve amb els sistemes Android es pot escollir quins idiomes es volen activar pel teclat (són diferents de l’idioma del sistema operatiu). A la configuració de teclats ho trobaràs.

Si no tens cap teclat que tingui l’opció d’introducció en català (cosa que seria estranya), pots instal·lar-te el SwiftKey, que segur que la té:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey&hl=ca

Salut!

En el meu Sony el punt volat el trobo en el segon teclat de símbols pressionant la tecla & uns segons

Al teclat Samsung no es troba però si tu escrius la paraula què l’ha de portar exemple: illusió d’aquesta manera, el corrector la ofereix amb el punt volat: il·lusió i només cal agafar-la.

Bona tarda María,

Podria ser que tinguéssis el teclat configurat en un idioma que no tingui eles geminades…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *