Categories
siknus.cat

Zona viral

Com podeu veure al peu d’aquest mateix article, he afegit el que s’anomena una "zona viral". El nom viral prové de la publicitat, i és el fenòmen pel que es fa una campanya publicitària gratuïta a partir de difondre un missatge enganxós per internet. Com per exemple l’"Amo a Laura" o el robatori de l’escó de ZP.

Les diferents icones ofereixen serveis per poder destacar l’article que desitgeu. Aquí teniu la utilitat detallada de cadascuna:

Recomanar per e-mail: Al fer clic al damunt apareix un senzill formulari per recomanar el post que acabeu de llegir a qui desitgeu a través de correu electrònic, amb la possibilitat d’afegir un comentari personalitzat que s’enviarà per e-mail junt amb la recomanació.

: Delicious és una pàgina en anglès que permet guardar i consultar els enllaços preferits des d’una web enlloc de tenir-los al navegador d’Internet. D’aquesta manera es pot accedir a ells des de qualsevol ordinador. El servei permet classificar els enllaços amb tags (paraules clau), comentar el contingut i compartir l’enllaç amb altres internautes, etc… Gràcies a aquest treball comunitari, la web serveix per rastrejar més informació sobre els temes que ens interessen. Es tracta del marcador social més conegut d’Internet. Fent clic sobre la icona corresponent s’enviarà l’enllaç del post al teu compte de preferits de del.icio.us. Per enviar-hi informació s’hi ha destar registrat. Més informació a: del.icio.us/about.

: Afegir a les adreces d’interès: Si utilitzeu el navegador Internet Explorer i feu clic en aquesta icona se us afegirà el post corresponent als enllaços preferits (bookmarks). Si utilitzeu un navegador basat en Gecko (Firefox, Netscape, Opera…) simplement us mostrarà una advertència sobre com afegir la pàgina a les adreces d’interès.

: Digg és una pàgina web en anglès que permet als seus usuaris enviar, votar i jerarquitzar les informacions que creen a les seves webs o es troben per internet. És una de les webs precursores en la valoració social de la informació a La Xarxa (el que s’anomena Web 2.0). Fent clic sobre la icona de digg als posts del bloc de siknus.com podeu enviar la informació a la comunitat Digg. Però per poder fer-ho s’hi ha d’estar registrat. Més informació a digg.com/faq.

: Menéame a grans trets és com digg però en castellà. Els usuaris registrats poden enviar enllaços a informacions trobades per Internet. I els mateixos usuaris revisen i voten les notícies enviades, que també es poden comentar. Les notícies es prioritzen a la pàgina home per ordre de valoració. Fent clic a la icona podeu recomanar l’article corresponent a menéame. Per poder enviar-hi informació també s’hi ha d’estar registrat. Més informació a meneame.net/faq-es.php.

: Fresqui és com menéame però distingeix entre notícies d’oci i de tecnologia. I mitjançant publicitat paga als usuaris en funció de la rellevància que tenen les notícies que publiquen. Fent clic enviareu l’article a fresqui. I també cal estar-hi registrat. Més informació a fresqui.blogspot.com.

: Technorati és el buscador de blocs més gran del món. Es pot rastrejar informació en més de 42 milions de bitàcoles. Entre d’altres serveis, permet saber quins blocs parlen d’una notícia si hi han fet un link que l’apunti. Fent clic a la icona de Technorati buscareu tots els blocs que han enllaçat al post. Per fer una recerca a technorati s’hi ha d’estar registrat. Més informació a technorati.com.

[Molta de la informació d’aquest post ha estat extreta del bloc d’Eduard Punset, concretament del .pdf (en castellà) on s’explica què és cadascun dels serveis]

Comparteix a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *