Categories
siknus.cat Vigilant el camp de sègol

121 anys de la diada, 6 anys dels atemptats a NY i 7 del domini siknus.com.

Tot i que la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió va ser l’11 de setembre de l’any 1714, no és fins al de 1886 que es considera la primera Diada de Catalunya. D’això fa 121 anys. El primer que va decidir commemorar el dia va ser el canonge de la seu de Vic, Jaume Collell, en un ofici a Santa Maria del Mar. Finalment es va prohibir per a evitar que es convertís en un mítig catalanista. Des de llavors, cada 11 de setembre hi ha hagut actes reivindicatius. Actes, del 1901 ençà, concentrats al monument de Rafael de Casanova, que es va instal·lar al 1888 en motiu de l’Exposició Internacional. No és fins al 1980 que l’11 de setembre es declara insititucionalment com a festa nacional.

Dels atemptats a les torres bessones de Nova York, que tots recordem, només fa 6 anys. Però des de llavors han canviat moltes coses al món. Els controls aeris, l’amenaça del terrorisme religiós organitzat i internacional, la mentida de la guerra d’Iraq, els atemptats a Madrid i Londres, la llei democràtica de la tortura de sospistosos… La por és molt perillosa, i des de llavors, entre les amenaces terroristes, les mentides interessades dels polítics, l’enfrontament de religions i la por que fa manipulable a la gent, el món és un lloc molt menys segur. Com canvien les coses en només 6 anys.


Finalment, l’11 de setembre de fa 7 anys (al 2000) vaig registrar el domini siknus.com. I entre una cosa i l’altra només fan que robar-me titulars. xD. Podeu veure la versió més antiga que he trobat de siknus.com aquí.

Comparteix a:

3 respostes a “121 anys de la diada, 6 anys dels atemptats a NY i 7 del domini siknus.com.”

Diuen que els atemptats a les torres bessones han marcat un abans i un despres al món. Això està per demostrar, el temps ho dirà. El que està clarisim és que la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió si que ens ha marcat al catalans. Amb un constant intent de fer desapareixer la nostra cultura.

stk, tens raó. Però resem perquè no sigui lo altre el que ens acabi marcant més! 😉

altacapa, no, no, 7 anys del domini!! 🙂 El bloc que veus tal com el veus té gairebé dos anys. Tot i que hi ha articles escrits d’abans, que els tenia desperdigats per diferents pàgines: fotolog, msn spaces, blogspot… vaig fer siknus.com per ajuntar-ho tot.

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *