Categories
Vigilant el camp de sègol

Llibertat per Birmània – Free Burma

Free Burma!
Birmània és un país segrestat pel seu govern. Monjos budistes demanen llibertat pacíficament, i l’exèrcit del seu país els reprimeix. Es parla de centenars de morts. El govern militar filtra la informació dels mitjans de comunicació tradicionals. Mòbils, cibercafès i ONGs fan tot el que poden perquè els blocaires de Birmània trenquin la frontera de la censura a través d’Internet. Cada vegada costa més. Per tot això, aquest bloc se suma a la campanya engegada.

Sí a la llibertat, sí a la democràcia i sí a la pau: i ara mateix. Féu pressió: signeu!

Comparteix a:

10 respostes a “Llibertat per Birmània – Free Burma”

mireu nomalment no opino de política però quan es vulnera la realitat si opino:

Birmania es un país, del que només ens sona el nom, segurament d’una antiga película bél.lica, o de la saga del James Bond. No obstaant la realitat d’aquest país es la següent es tracta de un país gobernat per una dictadura que quan china va començar el holocaust budista amb la guerra contra Tibet va acollir a molts budistes que fugien de Tibet i China, aquestos budistes gent de pau sens dubte, viuen dels donatius que la població del país fa, son prop de 400000, igual que el nombre de soldats del exércit birmà. Curiosament els incidents han començat quan el gobern o dictadura birmana a creat una serie de noves propostes de llei, que augmenten els impostos amb l’intenció de millorar el nivell de vida del pais, curiosament el 100% dels que s’han alçat contra aquestes mesures son budistes, que preveent que rebran menys llimosnes de la població, no han tingut cap mena de problema en protestar aquesta mesura de la forma mé pacífica que permet quant et toquen la butxaca encara que sigui indirectament. Demano una miqueta de serietat a l’hora de opinar perque som prou intel.ligents per saber que no es pau tot el que va vestit de groc o vermell.

Marc.

vyrcyrus, qui dius que vulnera la realitat?

Com bé dius, gairebé no coneixem Birmània. Per això m’he informat abans d’escriure el post. M’he llegit Birmània, la seva història, totes les pàgines que enllaço i el post del Marc Vidal al respecte (que fa reflexions força interessants). Tu en què et bases? En quines fonts? T’ho has inventat? Això que expliques ho he buscat i no ho he trobat per enlloc. He estat a punt d’esborrar el comentari perquè qui el llegeixi no es confongui, però ja que t’has pres la molèstia i que encara et tinc respecte, el deixaré. Però si vols fer-te l’entès inventant-te històries vés a un altre lloc.

Respon

Tingui raó en Marc o no, és gaire normal que s’hagi d’explicar dramàticament que es fiquen a monjos budistes en trens? Algú ha vist, posem per cas, el Pianista? Tots sabem el que ve després.
Salut!

A part de la injustícia, el que més ràbia em fot és que els governs occidentals facin mutis per tal d’evitar “conflictes diplomàtics” amb Xina, quan realment el que volen evitar són “conflictes econòmics” amb el gegant asiàtic. Trist, realment trist.

Un govern hauria de representar a tot el seu poble, i no només exclusivament als empresaris amb ànsies de deslocalització.

Un govern digne hauria de lluitar contra la dictadura xinesa obertament, i no fer massatges als peus dels poderosos dictadors només per afavorir a l’economia i a les classes més apoltronades…

L’economia -l’egoïsme- és el que mana, i la responsabilitat i la dignitat és el que ens passem pel forro. I per això estem com estem, i tot és com és.

Respon

m ho va explicar m ha mare que ha estat a birmania venent productes farmaceutics almenys un parell de cops, els seus clients, li expliquen, i jo em crec el que ella m explica. també pots fer com els birmans i esborrar la veritat.

gracies.

pd.

a veure si desres de 2 anys arregles el problema dels apostrofs a ldeixar comentaris, nomes cal substituir la cometa del L
apostrof per dos apostrof

gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *