Categories
Diari personal Etcètera

El primer SPAM en català

Avui és un gran dia per a aquest humil servidor i, en general, per a tota la Internet catalana. Com -aproximadament- dirien allí: "un petit pas per a un spammer, però un gran pas per a la pàtria". I es que avui 24 de febrer de 2007 he rebut, per correu electrònic, a les 14:46 de la tarda, el primer missatge spam en català. Us el reprodueixo:

From: "JOSEP M." <[email protected]>
To: "Icon.cat" <[email protected]>
Subject:MILLORI_LA_SEVA_POSICIO_A_GOOGLE
Date: Sat, 24 Feb 2007 14:46:41 +0100

Bon dia, som un grup de PROFESIONALS especialitzats en la MILLORA de la POSICIÓ / SITUACIÓ de les planes WEB. si desitjant estar entre els 10 primers a GOOGLE o a qualsevol cercador, ens pot contactar a [email protected] o be al Telf. 639749404 -o- al Telf. de FRANÇA 0033 1706906629. Li podem gestionar la creació d’enllaços bidireccionals d’ una forma quasi be immediata. Tambè podem treballar per millorar el seu PAGE RANK a GOOGLE. Optimització de les seves planes per les aranyes (SPIDERS). Servei, rapìd , economic i professional. Demani pressupost i estudi gratuit de la seva página Web.
Moltes gracies per la seva atenció , salutacions cordials ,
Josep – [email protected] .

P.d.: Fem traduccións de qualsevol llengua, Europees o no , Rus , Arab , Xines , Corea , Farsi , Indi etc. I adaptem les seves webs a totes aquestes llengues

L’e-mail i el telèfon de contacte han estat volgudament variats per tal de frustrar l’afany de lucre del mestre JOSEP M.

He de reconèixer que és el primer missatge d’espam que no m’ha molestat, i segurament l’ÚLTIM. Fixeu-vos que el missatge només deu estar destinat a dominis .cat: avui sí que som una mica més un país amb tots els ets i uts. Llàstima que l’avenç sigui en aquesta matèria, no?

Actualització -una estona després-:

Falsa alarma, segons la definició d’espam el que he rebut no ho és, perquè després de publicar aquesta entrada m’he posat en contacte amb en JOSEP M.:

<[email protected]> to josepinternet

Ostres quina il·lusió, el primer e-mail d’SPAM en català. Ja som un país amb tots els ets i uts.

Quan ha costat fer l’enviament massiu aquest il·legal?

Salutacions cordials

I m’ha respost:

josepinternet to <[email protected]>

D’ spam res noi … , un a un …. el que passa es que com tu fas el mateix o similar , et molesta rebrà el mail . No….  per si es o no "spam" , sinó perquè pot tocar algun client teu , doncs perquè ho sàpigues .. un client comú m’ ha passat el vostre mail i diu que treballeu molt , molt be  , bona tarda , Josep

Té raó el client comú que tenim amb en Josep: fem les coses bé. Però l’"spam" no m’ha molestat pas rebre’l: el que té treballar bé és que els clients tornen sense haver d’enviar e-mails indiscriminadament, ja sigui un a un o no.

Personalment, entre altres coses, quan faig una web procuro tenir en compte la indexació i garantir un posicionament mínim (exemple). El que no faig és, com en Josep, garantir estar entre els X primers resultats als cercadors. Que és fàcil d’aconseguir amb uns coneixements mínims de funcionament dels algorismes que utilitzen, però que no em sembla lícit ni bo per a la xarxa. Fer les coses bé implica tenir uns principis. I estar ben amunt a la llista de resultats del Google és fàcil i es pot fer sense saltar-se els principis i sense pagar perquè ens facin la feina bruta.

A banda d’això queda doncs esmenada la confusió: era publicitat però no spam pròpiament dit. Perquè tot i ser correu indiscriminat i no desitjat no era massiu: està enviat un a un. Llàstima. Encara que segueix sense quadrar-me la direcció del "sender", que és [email protected]: res a veure amb la del contacte.

Actualització -uns dies després-:

Veient que força gent m’heu comentat que també l’heu rebut (i no només als comentaris), concloc de forma definitiva que SÍ que és spam, ja que també compleix el tercer requisit: ser massiu. Patxanguero, però spam.

Actualització -uns mesos després-:

En Josep ha tornat a fer una campanya de correu massiu, i a part de ser SPAM, resulta ser una estafa, com podeu llegir aquí i aquí. Quin gran fill de puta!

Comparteix a:

18 respostes a “El primer SPAM en català”

És mentida això del client.Jo també l’he rebut i al visitar la web de la que penja el domini surt una cosa buida i tosca així que el senyor josep M s’hi faci mirar….

Per cert, estic d’acord amb tu en la actualització. No és bo això de forçar els resultats de google… si tenim una web bona, els resultats estaran a dalt (com passa amb eines.cat o siknus.com) jeje. Sino, doncs no..

Jo també l’he rebut. L’origen està llistat a Lille, al nord de França. Han fet servir el domini .cat un scanejador de correus i ja està. Un spam més delicat però un spam en definitiva.

anònim, no m’estranyaria gens que fos mentida lo del client.

Andreu, veient que molta més gent l’ha rebut cada cop veig més clar que realment sí que és spam. Ara amb siknus.com he baixat el PR perquè he tret les www, a veure si els redirects 301 fan efecte aviat… 😉

mai9, és una cerca de totes les pàgines del site a Google, per veure que cadascuna té el seu title i la seva description ben indexats. També apareixen els feeds, però ara els he exclòs al robots.txt i aviat ja no hi seran. I les urls antigues, que també aniran desapareixent.

Marc Vidal el primer en català m’ha fet gràcia. Esperem que no es converteixi en norma per això, que pot ser un pal identificar-los…

Gràcies a tots pels comentaris.

Respon

Jo també l’he rebut, per partida doble. Però ja fa uns mesos vaig rebre el mateix o molt similar de la mateixa persona.

Ara que si tots estan al final a la primera pàgina del google, quantes línies tindrà aquesta pàgina? No sé pas com s’ho faran…

Enric, has motivat la segona actualització. Definitivament sí que ho és. 😉

Felicitats pel Clau Pública, que com ja saps pel comentari sobre LaTafanera que vaig afegir-hi, et segueixo. 🙂

Salut!

Respon

¿Cómo va la construcción de esa nación imaginaria?

Joé, hay que ver la de energía que se malgasta en chorradas, ¡con la de cosas que se pueden hacer en los cuatro días que vivimos!

A ver si os enteráis de que la mayoría de catalanes pasamos de esas historias (eso sí, haced lo que queráis, sólo faltaba, mientras no sea con dinero público, claro). La gran mayoría nos sentimos tan catalanes como españoles y no tenemos siquiera una sola bandera en casa.

(anònim),

¿Cómo va la construcción de esa nación imaginaria?
No és imaginària. Només cal que observis per constatar-ho. O fins i tot ho pots investigar.

Joé, hay que ver la de energía que se malgasta en chorradas, ¡con la de cosas que se pueden hacer en los cuatro días que vivimos!
Justament per això: ja que vivim poc més val fer coses que omplin i que valguin la pena. És obvi que per tu no val la pena, ni té cap significat, ni li trobes cap gràcia… però no tenim perquè ser iguals, no?

A ver si os enteráis de que la mayoría de catalanes pasamos de esas historias
Estic ben enterat. Sé que formo part d’una minoria. Minoria lluitadora, però minoria.

(eso sí, haced lo que queráis, sólo faltaba, mientras no sea con dinero público, claro).
El diner públic que democràticament correspongui a la minoria sí, no?

La gran mayoría nos sentimos tan catalanes como españoles y no tenemos siquiera una sola bandera en casa.
Felicitats. Jo sí que tinc banderes. De diverses nacions. I cap d’elles amb estat. Et molestaria que Catalunya tingués el seu propi estat? Perquè a mi m’agradaria i si a tu et fós igual potser ens podriem posar d’acord, no?

Respon

Jacinto, gracias!

No te preocupes por el idioma, las aportaciones todas son buenas. Y la tuya, sin duda, necesaria. Voy a actualizar el post.

Vaya hdp el Josep este.

Un saludo.

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *