Categories
Diari personal Etcètera

El primer SPAM en català

Avui és un gran dia per a aquest humil servidor i, en general, per a tota la Internet catalana. Com -aproximadament- dirien allí: "un petit pas per a un spammer, però un gran pas per a la pàtria". I es que avui 24 de febrer de 2007 he rebut, per correu electrònic, a les 14:46 de la tarda, el primer missatge spam en català. Us el reprodueixo:

From: "JOSEP M." <info@smokingland.co.uk>
To: "Icon.cat" <info@icon.cat>
Subject:MILLORI_LA_SEVA_POSICIO_A_GOOGLE
Date: Sat, 24 Feb 2007 14:46:41 +0100

Bon dia, som un grup de PROFESIONALS especialitzats en la MILLORA de la POSICIÓ / SITUACIÓ de les planes WEB. si desitjant estar entre els 10 primers a GOOGLE o a qualsevol cercador, ens pot contactar a josepinternetmarketing+catala@gmail.com o be al Telf. 639749404 -o- al Telf. de FRANÇA 0033 1706906629. Li podem gestionar la creació d’enllaços bidireccionals d’ una forma quasi be immediata. Tambè podem treballar per millorar el seu PAGE RANK a GOOGLE. Optimització de les seves planes per les aranyes (SPIDERS). Servei, rapìd , economic i professional. Demani pressupost i estudi gratuit de la seva página Web.
Moltes gracies per la seva atenció , salutacions cordials ,
Josep – josepinternetmarketing+catala@gmail.com .

P.d.: Fem traduccións de qualsevol llengua, Europees o no , Rus , Arab , Xines , Corea , Farsi , Indi etc. I adaptem les seves webs a totes aquestes llengues

L’e-mail i el telèfon de contacte han estat volgudament variats per tal de frustrar l’afany de lucre del mestre JOSEP M.

He de reconèixer que és el primer missatge d’espam que no m’ha molestat, i segurament l’ÚLTIM. Fixeu-vos que el missatge només deu estar destinat a dominis .cat: avui sí que som una mica més un país amb tots els ets i uts. Llàstima que l’avenç sigui en aquesta matèria, no?

Actualització -una estona després-:

Falsa alarma, segons la definició d’espam el que he rebut no ho és, perquè després de publicar aquesta entrada m’he posat en contacte amb en JOSEP M.:

<info@icon.cat> to josepinternet

Ostres quina il·lusió, el primer e-mail d’SPAM en català. Ja som un país amb tots els ets i uts.

Quan ha costat fer l’enviament massiu aquest il·legal?

Salutacions cordials

I m’ha respost:

josepinternet to <info@icon.cat>

D’ spam res noi … , un a un …. el que passa es que com tu fas el mateix o similar , et molesta rebrà el mail . No….  per si es o no "spam" , sinó perquè pot tocar algun client teu , doncs perquè ho sàpigues .. un client comú m’ ha passat el vostre mail i diu que treballeu molt , molt be  , bona tarda , Josep

Té raó el client comú que tenim amb en Josep: fem les coses bé. Però l’"spam" no m’ha molestat pas rebre’l: el que té treballar bé és que els clients tornen sense haver d’enviar e-mails indiscriminadament, ja sigui un a un o no.

Personalment, entre altres coses, quan faig una web procuro tenir en compte la indexació i garantir un posicionament mínim (exemple). El que no faig és, com en Josep, garantir estar entre els X primers resultats als cercadors. Que és fàcil d’aconseguir amb uns coneixements mínims de funcionament dels algorismes que utilitzen, però que no em sembla lícit ni bo per a la xarxa. Fer les coses bé implica tenir uns principis. I estar ben amunt a la llista de resultats del Google és fàcil i es pot fer sense saltar-se els principis i sense pagar perquè ens facin la feina bruta.

A banda d’això queda doncs esmenada la confusió: era publicitat però no spam pròpiament dit. Perquè tot i ser correu indiscriminat i no desitjat no era massiu: està enviat un a un. Llàstima. Encara que segueix sense quadrar-me la direcció del "sender", que és info@smokingland.co.uk: res a veure amb la del contacte.

Actualització -uns dies després-:

Veient que força gent m’heu comentat que també l’heu rebut (i no només als comentaris), concloc de forma definitiva que SÍ que és spam, ja que també compleix el tercer requisit: ser massiu. Patxanguero, però spam.

Actualització -uns mesos després-:

En Josep ha tornat a fer una campanya de correu massiu, i a part de ser SPAM, resulta ser una estafa, com podeu llegir aquí i aquí. Quin gran fill de puta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.