Categories
General

Com escriure el punt volat?

La ela geminada (l·l) no s’escriu ni amb un punt ni amb un guió entre les dues eles (ni l.l ni l-l). Per fer-ho correctament, cal escriure-la amb el punt volat (l·l). Això és encara més necessari al cercador de paraules WORdER, ja que el punt (.) s’utilitza també com a patró per indicar una sola lletra qualsevol. Per evitar incongruències, cal, doncs, utilitzar la grafia correcta de la ela geminada. Com fer-ho?

En un teclat estàndard català o espanyol, s’escriu amb la tecla del número 3 prement-la conjuntament amb el Shift.

teclat

 

En un teclat d’iOS (iPhone, iPad), el podeu trobar a la tecla del punt normal (.), pitjant-hi una estona a damunt.

ios

 

Als teclats d’Android depèn del fabricant. Normalment podreu trobar el punt volat polsant una estona sobre la tecla del punt (.), la L, la Ç, el guionet (-) o el 5. Si no és el cas, podeu instal·lar un altre teclat. Els teclats SwiftKey o Swype, per exemple, tenen tots els caràcters necessaris per escriure en català.

7 respostes a “Com escriure el punt volat?”

Al teclat Samsung no es troba però si tu escrius la paraula què l’ha de portar exemple: illusió d’aquesta manera, el corrector la ofereix amb el punt volat: il·lusió i només cal agafar-la.

Benvolguda Myriam,

Al teclat de Google que ve amb els sistemes Android es pot escollir quins idiomes es volen activar pel teclat (són diferents de l’idioma del sistema operatiu). A la configuració de teclats ho trobaràs.

Si no tens cap teclat que tingui l’opció d’introducció en català (cosa que seria estranya), pots instal·lar-te el SwiftKey, que segur que la té:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey&hl=ca

Salut!

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.