Categories
Vigilant el camp de sègol

Redistribució de la política catalana. Yes, we can too!

Fent un cop d’ull a la política d’aquest país, veig que es podria fer una reestructuració més adequada del parlament, més adient a la manera de funcionar. Proposo canviar la distribució de les cadires.

Actualment hi ha una distribució semicircular, d’aquí prové el nom d’hemicicle per referir-se al Parlament de Catalunya:


FOTOS: wikimedia.org / ajpcel.com / socialistes.cat

Exemples d’ús:


FOTOS: gentgran.org / custodiaterritori.org / piabosch.cat / radioseu.cat

Després dels canvis que proposo, quedaria així:


FOTOS:  mrdayglo / matttamaru

O, millor, veient com econòmicament —cada vegada més— ens escanyen, així:


FOTOS: spine / 7235437@N04

Exemples d’ús:


FOTOS: fokket / davidmaddison / mark6mauno / procrasti-nate

Amb la millora es facilitaria molt més el joc dels polítics catalans d’avui: el joc de les cadires.

Ara per ara la música continua sonant. Hem de ser llestos i recordar com estem, perquè quan s’acostin les eleccions haurem d’exigir que, per tenir els seients bons, cal que deixin de jugar. De no ser així,  just quan la música pari —i ara que l’AVE ja va tant ràpid—, vindran de Madrid, s’asseuran abans i ens deixaran sense lloc. Quan s’hi juga a la guarderia, es treu una cadira per cada ronda. Però cal anar en compte, perquè en política no.

D’acord, potser no hi ha polítics honestos. Però, si us plau, almenys que ho semblin. Si el congrés d’Esquerra el guanya Carretero segurament serà perquè sembla el més honest. A n’Obama l’hi ha funcionat. Yes, they could. Creieu que aquí és possible? Lles, güican tu! (yes, we can too!)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.