Categories
Vigilant el camp de sègol

La hipocresia del Bicing i la proposta del Tricing, carta oberta a Jordi Hereu

Senyor Jordi Hereu,

Segurament el servei Bicing ha estat la millora més notoria pels ciutadans de Barcelona el passat 2007. A banda de marcar la ciutat amb els colors del seu logotip (vermell i blanc), ha donat un servei còmode, ecològic, ràpid i útil pels seus usuaris; que fins i tot han vist millorada la seva condició física. L’invent no només ha millorat el dia a dia dels bicingclistes, sinó que tota la ciutat se n’ha vist beneficiada: reducció de la pol·lució, normalització de l’ús de la bicicleta per les vies urbanes, la imatge cosmopolita, saludable i ecològica de la ciutat (que tant li interessa electoralment)… Sens dubte ha aportat més avantatges que inconvenients. Tot un encert. Felicitats.

Pot morir d’èxit el servei? Segons vostè, sí. Des de l’ajuntament es rebutja instal·lar estacions de Bicing aprop de les Universitats perquè tindrien massa èxit. Es produiria tal desequilibri municipal de bicicletes, que Hereu es veuria incapaç de gestionar-lo. Aquesta catàstrofe consistiria en què a les 9 del matí gran part de les bicis anirien a parar a aquestes estacions.

A l’hora de fer la seva feina i de treballar per als ciutadans que reclamen estacions útils, se’n renta les mans. No és la primera vegada. Què estem fent doncs, el paperina? És un servei que no pretén ser útil? És un servei hipòcrita que només vol ser electoralista? Perquè no es fa realment útil per als usuaris potencials, sabent que tindrà èxit?  No es demana res impossible, és una demanda que ja existeix i que ja ha estat resolta a d’altres mitjans de transport públic, com el metro o el bus. En aquests casos, es soluciona incrementant la llargada dels combois i/o la freqüència d’aquests, és així? No pot fer quelcom similar amb les bicicletes? No se’n poden posar més, tenint en compte que a l’hora de dinar o al vespre els mateixos usuaris desequilibren tot el desgavell matinal ocasionat? No té prou pressupost? Què prioritzem, alcalde? Vostè és el d’esquerres que pacta amb els verds? Això sí, a l’hora de donar l’abonament 100.000 està clar qui ha d’aparèixer a les fotos.

Si al final decideix dotar a la ciutat de les bicis requerides, ha pensat en els tricicles? Així mata dos ocells d’un tret (valgui’m la políticament incorrecta expressió): per una banda cobreix la demanda i facilita el transport d’aquells qui no poden pedalar, i, per l’altra, pot despatxar uns quants d’aquests dèspotes conductors d’autobús que —durant el seu segon dia de descans setmanal— es pensen que els usuaris del transport públic estem esperant el seu pas per les parades per fer-los l’onada.

Cordialment,

Isaac Roca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.